Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Jmenování profesorem

Prezident Petr Pavel jmenoval čtyři nové profesory v souvislosti s FAI

Prezident republiky Petr Pavel jmenoval čtyři nové profesory, kteří mají souvislost s FAI. Slavnostní předání dekretu se uskutečnilo ve čtvrtek 13. června 2024 v Praze.

Prezident jmenoval na návrh Vědecké rady FAI, resp. UTB prof. Ing. Petra Doležela, Ph.D. z Univerzity Pardubice, dále pak prof. Ing. Jana Mareše, Ph.D. z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a prof. Ing. Marka Kubalčíka, Ph.D., současného prorektora UTB pro internacionalizaci, dlouholetého bývalého proděkana pro mezinárodní vztahy a zaměstnance Ústavu pro řízení procesů. Prof. Kubalčík ve Zlíně vystudoval všechny stupně vysokoškolského vzdělání (inženýrské – 1988-1993, doktorské – 1993-2000).

Všichni tři jsou jmenováni pro obor Řízení strojů a procesů a všichni tři také v minulosti ve stejném oboru obhájili habilitační práci na Fakultě aplikované informatiky ve Zlíně.

Čtvrtým profesorem, který je zaměstnancem Ústavu bezpečnostního inženýrství, je prof. Ing. Martin Hromada, Ph.D., kterého navrhla Vědecka rada Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava pro obor Bezpečnost a požární ochrana. Také prof. Hromada spojil svůj profesní život s naší fakultou. Vystudoval zde inženýrské studium v oboru BTSM – 2003-2008 a doktorské – Inženýrská informatika – 2008-2011. Habilitační práci pak obhájil prof. Hromada na VŠB-TUO ve stejném oboru, v jakém získal profesuru.
Prof. Hromada v současnosti zastává post proděkana pro mezinárodní vztahy.

Slavnostní předání dekretů novým 75 profesorům se uskutečnilo ve Velké aule Karolina Univerzity Karlovy v Praze.

Blahopřejeme!

Fakulty a součásti

Zavřít