Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
STOČ

Studenti FAI úspěšně reprezentovali fakultu na 25. ročníku STOČ v Ostravě

Jubilejní 25. ročník soutěže studentů (pomvědů) STOČ 2021 se měl původně konat již v roce 2020 na půdě ostravské VŠB – TUO, ale vzhledem k pandemii koronaviru Covid-19 se uskutečnil až nyní, na konci dubna a to online způsobem.

V pěti kategoriích – “Teorie a aplikace systémů řízení“,  “Informační technologie“, “Mechatronika a aplikace PLC a SCADA/HMI řízení“, “Aplikace měřicích a diagnostických systémů” a “Aplikace pro 3D modelování, zpracování obrazu a dat” se zúčastnilo 18 soutěžících (jednotlivců i dvojic) z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

A vedli si mimořádně úspěšně. V konkurenci 27 dalších soutěžících (až na jednoho studenta z Technické univerzity v Košiciach byli zbylí z pořadatelské Vysoké školy báňské, Technické univerzity Ostrava). Zajímavostí je, že zástupci UTB nezískali ani jedno druhé místo, ale zato 3x byli umístění na bronzové příčce a tři kategorie zlínští studenti vyhráli. A to je velký úspěch.

Loni se nakonec místo odloženého 25. ročníku konalo jen oblastní kolo na FAI a tehdejší vítěz Jan Kincl (v sekci „Softwarové aplikace“ se tehdy radoval z vítězství s prací „Analýza mobilního malwaru pro Android OS“) spojil letos síly s kolegou Ladislavem Dorotíkem a se svou prací “Tvorba automatizovaného dekompilačního nástroje pro výzkum mobilního malwaru” odvládli kategorii S5 – Aplikace pro 3D modelování, zpracování obrazu a dat. V této kategorii se na třetím místě umístil Vít Švarc s prací na téma “Vyhodnocování změn fyziologických funkcí vyvolanýchz prostřednictvím virtuální reality“.

Druhým vítězem se v kategorii S3 – Mechatronika a aplikace PLC a SCADA/HMI řízení stala dvojice Matej Krupčiak a Adam Gajdošík s prací “Automatizace zařízení pro výdej nápojů a ledové tříště

V kategorii S2 – Informační technologie si vítězství vysloužil Petr Jelínek s prací “Aplikace DoveZL“. Ve stejné kategorii pak skončila na třetím místě Kristýna Tomanová s tématem “Webová aplikace pro vyhledávání předmětů pro studijní pobyt“.

V kategorii S1 – Teorie a aplikace systémů řízení se na třetím místě objevil Jan Zdražil s tématem “Optimalizace kapacity bunkru spalovny s ohledem na rozika vynucených odstávek provozu“.

Jen v kategorii S4 – Aplikace měřicích a diagnostických systémů nezískal umístění žádný ze studentů UTB. Jedinou zástupkyní v této oblasti byla Eva Bedáňová, která se se svou prací “Aplikace pro monitorování stavu topných těles” umístila těsně za stupni vítězů.

Budeme doufat, že se v příštím roce uskuteční soutěž STOČ 2022 již obvyklým způsobem na půdě FAI, UTB ve Zlíně a že nás budou zlínští studenti důstojně reprezentovat a naváží tak na úspěchy letošních kolegů.

Kompletní výsledky najdete – zde.

Fakulty a součásti

Zavřít