Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Ing. Martin Adámek, Ph.D.
odborný asistent

Ing. Martin Adámek, Ph.D.

Ústav automatizace a řídící techniky
E-mail: m2adamek@utb.cz TEL: +420 576 035 079 Kancelář:
U51/716

Výzkumné aktivity jsou zaměřeny na oblast senzorických systémů, zejména na elektrochemické, průtokové a termodynamické senzory, které jsou vyráběny pomocí mikroelektronických technologií a nanotechnologií. Dalšími oblastmi výzkumných aktivit jsou oblasti zaměřené na aspekty týkající se sběru a statistického vyhodnocování dat vznikajících při potravinářských procesech a chov a zpracování jedlého hmyzu.


Výuka

Konzultační hodiny

Pátek 10.00-11.30

Životopis

Vzdělání

2005 - Ph.D., Vysoké učení technické v Brně, obor: Mikroelektronika a technologie
1998 - Ing., Vysoké učení technické v Brně, obor: Elektronické součástky a systémy
1995 - Bc., Vysoké učení technické v Brně, obor: Elektronické součástky a systémy

Průběh zaměstnání

2023 – dosud: odborný asistent, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, FAI, ÚAŘT
2021–2022: odborný asistent, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, FT, ÚFMI
2018–2020: externí vědecký pracovník, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, CPS
2003–2023: technický pracovník, asistent, odborný asistent, Vysoké učení technické v Brně, FEKT, ÚMEL
2001–2002: elektrotechnik, Flextronics International, Brno

Další publikace

* Matyáš J, Slobodian P, Olejník R, Adámek M, Daňová R. Elektronický monitorovací systém pro průběžnou detekci a signalizaci obsahu amoniaku v plynném prostředí. Užitný vzor, 2019
* Volek Z, Adámková A, Zita L, Adámek M, el al. The effects of the dietary replacement of soybean meal with yellow mealworm larvae (Tenebrio molitor) on the growth, nutrient digestibility and nitrogen output of fattening rabbits. Animal Feed Science and Technology, 280:115048 (2021). (Jimp, D1)
* Adámek M, Matyáš J, Adámková A et al. A Study on the Applicability of Thermodynamic Sensors in Fermentation Processes in Selected Foods. Sensors, 22(5):1997 (2022). (Jimp, Q2)
* Adámek M, Adámková A, Mlček J et al. Sensor systems for detecting dough properties fortified with grape pomace and mealworm powders. Sensors, 20(12):3569 (2020). (Jimp, Q2)
* Adámek M, Zvonková M, Burešová I et al. Use of a Thermodynamic Sensor in Monitoring Fermentation Processes in Gluten-Free Dough Proofing. Sensors, 23(1):534 (2023).

Fakulty a součásti

Zavřít